Da er du ikke alene. Dette er virkelig en av de store bransjene for tiden, og det er et produkt stadig flere velger å bruke penger på. 

Streaming er en form for overføring av lyd, bilde og lyd fra en sender til mange forskjellige mottagere. I motsetning til nedlasting lagres ikke produktet på maskinen til den som bruker tjeneste, og det er derfor heller ikke ulovlig. Samtidig er det også slik at streaming-tjenestene tar seg betalt for sine tjenester og betaler selv for rettighetene til å vise det materialet som de streamer. Ergo er det ingen som blir skadelidende.

Streaming av musikk

Streaming av musikk har blitt stadig mer populært og det er mane muligheter her. Mange radiokanaler har digitale kanaler som brukes til for eksempel DAB-radioer. Disse legger de ofte linker til på sine nettsider, slik at du kan streame deres sendinger via data eller kanskje til og med din leverandør av kabeltv tjenester.

Du kan også høre musikk via forskjellige streamingtjenester som Itunes og Spotify som er de to mest populære. I Norge har vi også Wimp som er en god streamingtjeneste. Disse styrer du derimot helt selv, det er ingen radiovert som bestemmer hva som skal spilles. Du lager dine egne lister, og laster ned eller streamer det du vil høre.

Streaming av tv-serier og film

Definitivt en populær tjeneste, spesielt steder hvor det tar tid før serier og filmer kommer på tv/kino som for eksempel her i Norge. Her har det kommet flere tjenester som for eksempel Netflix, HBO Nordic og Viaplay. Noen av dem er norske, mens andre er internasjonale som også har kommet hit. Samtidig er det også større muligheter for filmleie på nett gjennom leverandører av kabel og satellitt tv. Eksempler her er GET, Canal Digital, Alt i boks og Viasat.